بیماری زونا چیست و راه درمان Fundamentals Explained
بیماری زونا چیست و راه درمان Fundamentals Explained
Blog Article
شاید فروید به این دلیل پارانویا را دربارهٔ روشنفکران مطرح میکند که روشنفکران افرادی هستند که قدم به مناطق ممنوعه میگذارند، به مطلق تردید دارند، به مقدسات حملهور میشوند، از تابوها عبور میکنند، علیه حکومت میشورند، جانب محرومان و رنجدیدگان را میگیرند و نه تنها از برخورداران قدرت و ثروت طرفداری نمیکنند، بلکه استبداد و دیکتاتوری را به چالش میخوانند که بازخورد این امر سبب شکلگیری «توهم توطئه» در آنان میشود و برای خنثی کردن توطئههای دشمن فرضی به واکنشهای پارانوئیدی پناه میبرند تا از این مجرا امنیت روانی خود را بازیابند.
شما یا یکی از اعضای خانوادهاتان سیستم ایمنی ضعیفی دارید. ابتلا به سرطان یا سایر بیماریهای مزمن و مصرف بعضی از داروها ممکن است باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی شود.
این افراد اگر نگران علائم مرتبط با افسردگی هستند، باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند.
با داروساز یا پزشک خود دربارهی مزایا و عوارض جانبی داروهایی که برای شما تجویز میشوند، صحبت کنید.
مطالب مرتبط ۹ راهکار ساده برای پیشگیری از سکتهی مغزی و افزایش طول عمر ۲۸ اسفند
واکسنها میتوانند به فرد در جلوگیری از بروز علائم شدید زونا یا عوارض ناشی از آن کمک کنند. همه كودكان باید دو دوز واكسن آبله مرغان را دریافت كنند كه به آن واكسن ایمنی واریسلا نیز گفته میشود.
داروهای ضد ویروسی (داروهایی که برای مبارزه با عفونتهای ویروسی استفاده میشوند) در برابر ویروس واریسلا زوستر استفاده میگردند. این داروها به کوتاه شدن دوره بیماری، کاهش شدت بیماری و تسریع در بهبود ضایعات پوستی کمک میکنند.
بعضی از داروها، برای مثال داروهایی که از پس زدن بافت پیوندی جلوگیری میکنند و استفادهی طولانیمدت از استروئیدها (مانند پردنیزون)
درمان به موقع با داروهای ضد ویروسی در هنگام شیوع زونا، ممکن است به کاهش میزان بروز نورالژی بعد از هورمون کمک کند.
زونا توسط ویروسی ایجاد میشود که در بروز آبله مرغان هم نقش دارد، یعنی ویروس واریسلا زوستر. هر کسی که آبله مرغان داشته باشد ممکن است در آینده به زونا مبتلا شود.
واکسن تضمین نمیکند که هرگز به زونا مبتلا نشوید، اما مدت زمان بیماری و شدت آن و همچنین خطر ابتلا به عارضهی پست هرپتیک نورالژیا را کاهش میدهد.
کهنسالی، سیمون دوبووار، ترجمه دکتر محمدعلی طوسی، جلد ۲، ص ۷۶۵
ممکن است پزشک معالج، داروهای ضد ویروسی را برای بیمار تجویز کند تا از تکثیر ویروس جلوگیری نماید. به کارگیری درمان ضد ویروس میتواند به موارد زیر کمک کند:
در موار نادر، ممکن است بیماری شینگلز با بیماری اعصاب زونا عارضه همراه باشد. این مشکل بهویژه در افرادی دیده میشود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. عوارض احتمالی عبارتند از: